9500 TL bilgisayar önerisi

Öğrenciler için vergi düzenlemesi çıktıktan sonra merak edilen konulardan birisi de tabii ki ne tür bilgisayar alabilecekleri oldu. Bu noktada öğrenciler 9500 TL bilgisayar önerisi araştırmasını çok fazla yapmaya başladı. Öğrenciler 9500 TL’ye kadar alabilecekleri en iyi bilgisayarı bulmak ve bunu almak istemekte. Tabii ki bu noktada alınabilecek çok fazla bilgisayar seçeneği bulunmamakta. Bu fiyata kadar olan bilgisayarlar genellikle giriş seviyesi bilgisayarlar olarak karşımıza çıkmakta. Bu noktada bu fiyata alınacak olan bilgisayalardan büyük bir beklentiye sahip olmamak gerekmekte.

9500 TL Alınacak Bilgisayarlar Ne Beklemeliyiz?

9500 TL bilgisayar önerisi araştırması yapan öğrencilerin merak ettiği konuların başında bu bütçe ile alınabilecek bir bilgisayar ile neler yapılabileceği olmakta. Tabii ki daha önce de belirtiğim gibi bu fiyata alacağınız bir bilgisayar giriş seviyesi bir model olarak karşınıza çıkacaktır. Giriş seviyesi bir laptoptan da fazla beklentide olmamak gerekmektedir. Aksi halde aldığınız bilgisayar sizin için üzücü olacaktır. Önerdiğim modeller ile yapabileceğiniz işlemler;

  • İnternette dolaşabilir, tüm web sitelerine rahat bir şekile girebilirsiniz. Bu sayede temel araştırma ihtiyaçlarınızı karşılayabilir, canlı derslere katılabilir ve üniversitenizin web sitelerinde rahat bir şekilde dolaşabilirsiniz.
  • En pahalı model olan 9500 TL’lik HP ile Counter Strike GO, Euro Truck Simulator 2 gibi basit oyunları oynayabilirsiniz. Diğerleri ile bu oyunları oynamanız sizleri biraz zorlayacaktır.
  • Basit video düzeneleme işlemlerini yapabilirsiniz. Ağır efekt programlarını veya profesyonel şekilde fotoğraf düzenleme işlemlerini ise bu bilgisayar ile yapmanız mümkün değildir.
  • Okulunuzda ihtiyaç duyabileceğiniz Microsoft Office gibi yazılımları rahat bir şekilde çalıştırabilirsiniz. Özellikle modellerde SSD olması ile bu programları hızlı bir şekilde açabilir ve kullanabilirsiniz.

Özetle bu fiyatlara alacağınız bir bilgisayar ile temel düzeyde bilgisayar işlemleriniz gerçekleştirrebilir, ders çalışabilir, ofis programlarını kullanabilirsiniz. Daha fazlasını istediğinizde maalesef bu fiyatlara satılan biglisayarlar yeterli olmayacaktır.

9500 TL Bilgisayar Önerisi

9500 TL ile alabileceğiniz bilgisyarlar aşağıdaki modeller olmaktadır. Bu modeller kendi fiyat bantlarındaki en iyi seçenekler olarak karşımıza çıkmaktadır. Fakat bunların giriş seviyesi modeller olduğu unutulmamalıdır.

  • ENC N14T2. 5500 TL’lik fiyatı ile en iyi seçeneklerden birisi olmaktadır. Bu fiyatta en F/P ürünüdür.
  • Asus X515EA-BQ868. Kaliteli bir markanın giriş seviyesi ürünüdür. 7700 TL’lik fiyatı ile biraz pahalı kalmaktadır.
  • Asus D515DA-BR408. 7950 TL’ye karşılık fena sayılmayacak bir bilgisayardır. Yine de F/P olarak nitelemek zordur.
  • Acer Aspire 3 A315-24P. 8000 TL’lik fiyatı ile kesinlikle fiyat / performans ürünü olmaktadır.
  • Lenovo İdeapad 3 82H802F4TX. 9100 TL’lik fiyatı ile İntel bir bilgisayar isteyenler için iyi bir tercih olacaktır. Bu noktada 400 TL daha vererek diğer seçeneğe geçmek de mantıklıdır.
  • HP 7P6K2EA. 9500 TL fiyatı ile sınırda kalmaktadır. Fakat listedeki en iyi bilgisyardır. Ryzen 5 işlemcisi ile diğer modellerden kat be kat daha fazla performans sunacaktır.

Bilgisayar Önerileri Video

Aşağıda yer alan video ile önerileri ayrıntılı olarak izlemeniz mümkündür. Modellerin iyi ve kötü yanlarını ayrıntılı olarak görebilirsiniz.

İlk Yorumu Yapın

Yorumlar

Bu yazıda hiç yorum yok. İlk yorumu yapmak ister misiniz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir